Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2013 01:16 - Закърпеният АВТОРИТЕТ
Автор: outofthematrix Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2020 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 20.04.2013 21:19


„Всички ние сме излезли от шинела на Гогол”, е казал Достоевски.

  

Позволявам си да цитирам автор, който не съм чела, но наскоро попаднах на филм, който ме отведе по пътя на знаците към  „Шинел” на Гогол.  Това пък никак не е случайно да се натъкне моя милост на една повече от прекрасна мисъл, за която си заслужава да се посмеем малко. Цитирам:

 

 

Трябва да отбележим, че това авторитетно лице стана наскоро авторитетно лице, а преди това беше НЕавторитетно лице. Между другото, мястото му и сега не се смяташе за авторитетно в сравнение с други, още по-авторитетни. Но винаги се намира кръг от хора, за които НЕАВТОРИТЕТНОТО според други за тях си е АВТОРИТЕТНО...”

 

 

   Което предизвика в мен въпрос: Кое създава авторитета в един човек в днешно време?

 

 

   Дали това е шинелът? Старият или новият, без който самочувствието ни е заникъде... макар и с хилядите кръпки пак  ще се радваме на поправката на всяка една до последно. Всяка една кръпка повишава нашето его, тъй като "дупката" вече е запълнена, докато не загубим и малкото, което имаме- "безценния", хиляди пъти кърпен шинел, изграждал толкова време самочувствието и авторитета на  малките души.

 

 

Забелязали ли сте, че четем творбите, които точно в този момент  имаме нужда от тях или се сблъскваме в реалността със знаци, които ни отвеждат към тях, странно е , но при мен винаги е така.

 

 

     Направих един паралел с реалността, как то е като с дипломите, които трупат повечето хора, някои с реална учебна цел, други не толкова...Пиша конкретно за дипломите, защото за пореден път се убеждавам, че те не правят авторитета на човека или знанията му, тъй като наскоро се срещам с толкова умни хора, както и в този блог има толкова прекрасни хора, които не са историци, изкуствоведи или каквито и да било други, но пишат повече истина от по-голямата част АВТОРИТЕТНИ ЛИЦА в съответната област. Та с какво тези без дипломите заслужават да са неавторитетни ? Кой каза, че са НЕ са ...
    Все още не мога да разбера ДОСТО
ЕВСКИ защо  всички ние да сме произлезли от Шинела на Гогол, признавам си.
image
Наздраве за всички дребни авторитетни чиновници !




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: outofthematrix
Категория: Лични дневници
Прочетен: 59094
Постинги: 22
Коментари: 25
Гласове: 80
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930